Een checklist voor de perfecte tuin!

Een checklist voor de perfecte tuin!

Op een rijtje gezet: 'tips and tricks' voor de aanleg van een droomtuin.

Dé checklist voor een droomtuin

 

We weten allemaal wel hoe belangrijk de tuin voor ons is. Dit is een plekje waar je even heerlijk tot rust kunt komen in de frisse buitenlucht, een plekje helemaal voor ons alleen. Maar hoe creëren we nu dat droomplekje, en zorgen we ervoor dat het geheel naar onze smaak is? Wij helpen je op weg! 

 

 

Check 1, welke elementen wil ik toepassen?:

Ga goed na welke kant je op wil. Kies je voor een strakke tuin of houd je juist meer van een klassieke omgeving? Kies je voor gehele bestrating, geheel gras of wil je een beetje van beide? Wat voor schutting heb je in gedachte, hout, een schutting met hedera, het zijn allemaal punten die je mee moet nemen in jouw besluit. Het is bij de aanleg van je tuin niet nodig om precies alles al uitgewerkt te hebben, want op het moment dat je er een specialist naar laat kijken zullen je wensen nog wijzigen. Wel is het handig een idee te hebben welke richting je op wil, wat je zeker niet wil missen in jouw stekkie en wat je echt niet mooi vindt. 

 

Check 2, Extra's:

Je denkt er in de eerst instantie niet meteen aan, maar het is ook belangrijk. Verlichting, design en decoratie, tuinhuisje, overkapping, een vijver of fontein? Jouw tuin wordt pas echt van jou met aankleding. Verlichting biedt sfeer, dus denk er vooraf al goed over na waar je allemaal lampjes verwerkt wil hebben, in de grond, tegen de schuttingen en muren, zo kun je in de avonden ook genieten van jouw plekje. Ben je dol op water, dan is een vijver en/of een fontein ook een sfeervolle optie, het geluid van water kan namelijk alleen al zorgen voor veel rust. Overkappingen zijn erg gewild de laatste tijd, dit komt doordat je heerlijk lang kan blijven genieten van de buitenwereld, doordat je ook wanneer het wat frisser wordt nog lekker beschut kan zitten en het kleed je tuin ook nog eens heel leuk aan. Daardoor is een overkapping zeker een overweging waard! 

 

Check 3, kijk er met verschillende Hoveniers naar:

Ga opzoek naar hoveniersbedrijven die jou aanspreken. Kijk er met hen naar en brainstorm samen over de mogelijkheden. Dit kan altijd helpen in het bedenken van nieuwe ideeën, zij zijn er namelijk dagelijks mee bezig en kunnen nog met creatieve ingevingen komen. Bespreek je budget en de elementen die je zeker niet wil missen, laat ze offertes uitbrengen zodat je kunt vergelijken en je keuze kan laten vallen op een bedrijf dat goed voelt. 

 

Check 4, Hout, hout en nog eens hout:

Deze check kan de eerste, tweede, derde of laatste check zijn maar mag zeker niet vergeten worden. Een tuin wordt pas echt perfect door het toepassen van houten elementen. Die ene droomoverkapping, een prachtige vlonder langs de vijver of als terras, dat houten tuinbankje, die mooie schutting of het sfeervolle tuinhuisje. Het maakt niet uit op welke manier je hout terug laat komen in jouw tuin, het maakt de tuin op iedere mogelijke manier helemaal compleet!

 

 

 

Reacties

 1. Dominique Kameier Dominique Kameier

  Hoi Jens,

  Leuk te horen dat je iets aan onze tips and tricks hebt gehad!
  Wanneer jullie starten met het aanpakken van de tuin, houd Houthandel Lignum dan zeker in gedachte voor het leveren van prachtig kwaliteits hout! Afhankelijk van waar jullie wonen zou je ook eens contact op kunnen nemen met ons hoveniersbedrijf Tuingevoel. Wij wensen jullie heel erg veel succes met de voorbereidingen!

  Groet,
  Dominique

 2. Jens Jens

  Mijn vriendin en ik zijn net verhuisd en willen binnenkort de tuin aanpakken. We willen graag een natuurlijke tuin aanleggen. Aangezien we zelf geen groene vingers hebben, overwegen we het tuin onderhoud uit te besteden. Het is een slimme tip om met verschillende hoveniers over de vormgeving van de tuin te praten, wie weet vinden we dan ook direct iemand die de tuin onderhouden kan! https://www.hoveniersbedrijfhanewinkel.nl/

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.