Een vlonder maakt uw tuin of terras compleet!

Een vlonder maakt uw tuin of terras compleet!

Waar gaat uw voorkeur naar uit?

Kies de vlonder die bij u past!

 

In een tuin kun je eenvoudig sfeer construeren en het toch rustig houden door een vlonder te leggen. Wanneer je van jouw tuin een rustpunt wil maken, met niet teveel decoratie en versiering. Dan kun je met een vlonder toch een mooi aangeklede, strakke omgeving creëren. Hout heeft namelijk van nature al een warme uitstraling. 

 

Welke soort?

Er zijn vele houtsoorten en daarbij is er ook een ruim aanbod aan vlonderplanken. Zo wordt hardhout over het algemeen, het meest toegepast. Hardhout is namelijk een sterke houtsoort die niet splinterig is en lang meegaat. De levensduur van hardhout is gemiddeld gezien tussen de 20 en 25 jaar. Het is daarom ook een duurzame houtsoort. Hardhout is wel iets kostbaarder dan zachthout, maar daar krijg je ook weer vele voordelen voor terug. Zachthout zoals de naaldhoutsoorten grenen en vuren, worden natuurlijk niet voor niets zo genoemd. Ze zijn minder sterk en hebben een open nerfstructuur waardoor er meer vuil in kan gaan zitten. Dit zorgt ervoor dat de levensduur minder lang is dan bij hardhout. Maar afgezien daarvan hangt de keuze voor uw vlonder ook af van uw budget en zachthout heeft nou eenmaal wel een erg gunstige prijs. Bij een voordeligere vlonder kan de voorkeur onder andere uitgaan naar Douglas. Douglas hout gaat relatief gezien ook een hele tijd mee, deze houtsoort heeft een levensduur van 10 tot 15 jaar. Het heeft een iets frissere uitstraling dan de donkerdere en warme hardhouten vlonders. Maar dat is een kwestie van smaak. 

 

Groeven of glad?

Dat vlonderplanken met groeven, zorgen voor antislip is een fabeltje. Deze planken zijn nadat het heeft  geregend, net zoals vlonders zonder ribbels, ook glad. Dit hoeft de keuze dus niet te beïnvloeden. Het is wel belangrijk om te weten dat vlonders met groeven meer vuil en water vast houden waardoor algengroei versneld wordt. Het is dan belangrijk dat je de vlonder goed schoonhoudt zodat het niet te glad wordt. Het is bijvoorbeeld aan te raden om wekelijks met water en een stevige bezem de vlonder goed schoon te schrobben, dit geldt voor zowel de gladde als de ribbel plank. Hierdoor ontwikkel je meer veiligheid zodat algen niet de kans krijgen de vlonder glad te maken. Toch dien je in de wintermaanden op te passen voor het uitglijden, evenals met tegels. 

 

De keuze van een vlonder hangt dus af van de stijl waar iemand van houdt.
Met het mooie aanbod aan vlonderplanken van Houthandel Lignum, maak je, jouw tuin helemaal naar wens!

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.