Jouw ideale overkapping? Wij helpen een handje!

  • Geplaatst op
  • Door Dominique Kameier
  • 0
Jouw ideale overkapping? Wij helpen een handje!

Hoe stel je nu jouw droom overkapping samen? In het artikel vind je wat tips, die je een eind op weg kunnen helpen!

Een overkapping helemaal naar jouw smaak

 

Iedereen is anders en hebben daarbij diverse interesses en voorkeuren. Wanneer het aankomt op de aankleding van de tuin is er duidelijk bij iedereen verscheidenheid zichtbaar. De ene persoon houdt van een klassiekere tuin met veel planten en kleur, terwijl de ander kiest voor een rustige en modernere omgeving. Als het aankomt op overkappingen, dan kunnen deze geheel gepersonaliseerd worden. Dit komt doordat hout er in alle soorten, kleuren en maten is. Met hout is het mogelijk om je tuin een bepaald thema naar keuze te geven. We zetten graag wat mogelijkheden op een rijtje, zodat je een stapje dichterbij jouw droom overkapping komt. 

 

Allereerst een selectie van de moderne mogelijkheden. 
Tegenwoordig gaat de keuze van mensen die een strakke tuin wensen, steeds vaker uit naar de kleuren zwart en wit. Waar je onder andere een prachtig hedendaagse look mee kunt creëren is rustiek zwart Zweeds Rabat. Desondanks dat het hout een erg modern aanzicht heeft, straalt het toch warmte en rust uit. Een andere optie is Wit geschilderd Douglas hout. Douglas is een kwalitatief goede en betaalbare houtsoort, die je goed kunt moderniseren door het wit te schilderen. Hierdoor krijgt een overkapping een onwijs frisse en nieuwerwetse uitstraling. Een overkapping is helemaal af te maken met bijvoorbeeld een mooie strakke composieten vlonder of juist met het pareltje van het moment: de grote keramische tegel. 

 
Wit geschilderd Douglas hout Douglas overkapping met rustiek zwarte achterwand
met composieten vlonder en mooie grote keramische tegel

 

Kijkend naar een klassiekere uitstraling zijn er ook talloze mogelijkheden. We geven een paar voorbeelden. Ten eerste een volledige houtlook overkapping. Hout in originele ongeverfde kleur, straalt al authenticiteit uit. Dit komt doordat hout van origine vaak een warme uitstraling heeft. Om een traditionele ambiance terug te laten komen in de tuin wordt een overkapping ook vaker gecombineerd met een deel metselwerk. Hierdoor construeer je een levendiger aanblik en zorg je voor een echte klassieke sfeer. 


Overkapping met gedeeltelijk                  Geheel Douglas met vlonder voor
metselwerk traditionele look

 

 

Hoe je het ook went of keert, een overkapping is dus wel degelijk in zijn geheel af te stemmen op de wensen en behoeften van de consument. 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.