This week's beauty: Douglas

This week's beauty: Douglas

Een ideaal project, deze lente!

Uw volgende buitenproject wordt een echt succes met Lariks / Douglas

De eerste zonnestralen komen eindelijk weer door, en de plannen voor de tuin worden weer gemaakt. Hout mag in uw tuin uiteraard niet ontbreken. Of u het nu gebruikt voor de schuttingen, de poort, een overkapping, schuur of als decoratie. Hout zorgt voor natuurlijke gezelligheid. Deze week brengen we de houtsoort Douglas aan het licht. Deze soort hout heeft een erg interessante prijs/kwaliteitsverhouding en heeft een bijzonder eigen uitstraling, je herkent het hout meteen. 

 

Ons geschaafde Douglas hout is teruggedroogd, dit geeft het prachtige voordeel dat het hout onder verscheidene weersomstandigheden minder 'werkt'. Doordat de werking in vermindering is gebracht, spreken we over een duurzaam product. Daarbij heeft de houtsoort nog een ander pluspunt, het is namelijk spintarm. (Spinthout is het niet-verkernde hout van een boom: het bevindt zich tussen het kernhout en de bast van de boom.) Spint is het minst duurzame gedeelte van het hout. Hoe minder spint, hoe beter!

 

Samengevat, Douglas hout is een echte aanrader! Het hout is mooi, fijn te bewerken, duurzaam en heeft een aangename prijs. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.